Zeferino amb les directores de fotografia

Zeferino Iluminación Profesional volem fer d’altaveu de totes aquelles dones que es dediquen a la indústria del cinema, com ho són les directores de fotografia, que en són moltes i d’una qualitat professional elevadíssima.

Avui destacarem la feina de 5 directores de fotografia, que es van obrir pas a la indústria del cinema i que per una raó o una altra, han triomfat gràcies al seu talent i a les seves increïbles feines.

 

MARYSE ALBERTI

“Vaig començar a rodar fa 25 anys, quan hi havia quatre o cinc dones directores de fotografia. Ara això, està creixent.»

ryan

Pionera en aparèixer a portades de revistes especialitzades, Maryse Alberti va ser la primera dona directora de fotografia en aparèixer a la portada de l’American Cinematographer, gràcies a la seva feina a «Velvet Goldmine». Amb la seva feina s’ha demostrat que el gènere d’una pel·lícula no entén de sexes, ja que s’ha fet càrrec tant de documentals com de pel·lícules de ciència-ficció a parts iguals. El seu últim treball és Freeheld, pel·lícula protagonitzada per Julianne MooreEllen Page, que s’estrenarà aquest 2016.

https://youtu.be/3MA2FfEFegM

 

AUTUMN DURALD

“Em prenc cada oportunitat possible per a disparar. S’aprèn de tot allò que fas. Com més es dispara, més s’acaba de decidir allò que vols fer».

Autumn-Durald

Autumn Durald és una de les directores de fotografia més joves i estant només a la quarantena, s’ha fet un forat importantíssim a la indústria cinematogràfica. El seu debut cinematogràfic va ser de la mà de Gia Coppola, i a dia d’avui ja ha realitzat nombrosos vídeos musicals i comercials.

 

ELLEN KURAS

“Intento entrar a l’ull humà de la ment del director amb la finalitat de ser capaç de millorar i executar aquesta visió. Es converteix, per mi, en una divisió col·laborativa. 

ellen-kuras-1 

Nominada més d’una desena de vegades,  Kuras ha sigut guanyadora, sense precedents, tres vegades consecutives a l’important Festival de Cine Sundance. I és que no podem escriure sobre directores de fotografia sense nomenar-la a ella com un referent. El seu estil visual únic, va cridar l’atenció de directors rapidament, convertint-se així en una de les primeres dones en establir una extensa carrera cinematogràfica.

 

 MANDY WALKER

“M’agrada treballar amb gent nova perquè sempre s’aprenen nous enfocaments pel cinema.»

8namBsv

Nascuda i criada a Australia,  Mandy Walker es va interessar de molt petita en la fotografia que la va dur a ser operadora de càmera abans d’acabar dedicant-se al món de la direcció fotogràfica, I és que amb només 25 anys ja va realitzar el seu primer llargmetratge. Actualment, viu a Califòrnia i la seva última feina és Truth, una pel·lícula del director James VanderBilt, protagonizada per Cate Blanchett i Robert Redford, que encara no ha sortit a la llum.

 

LISA RINZLER

 «Sento que estic començant a arribar a un nivell de cinematografia que és emocionant per mi, i no vull renunciar-hi. Vull disparar tot el que pugui abans d’arribar al següent nivell.

Lisa Rinzler & Andreas Giesecke

Aficionada a la pintura i a l’art en general,   Rinzdler no pensava que acabaria dedicant-se a la fotografia. Ha treballat en nombrosos vídeos musicals, documentals i curtmetratges, però no va ser fins a la comèdia Forever, Lulu, on va aconseguir al màxim reconeixement. Un reconeixement que es va veure recompensat l’any 1993, quan va ser premiada amb el premi a la millor fotografia per la pel·lícula Menace II society, dels germans Hughes.

 

Deja un comentario