TOP 6 de llibres sobre la direcció de fotografia

Un  any més arriba Sant Jordi i el moment d’escollir quin llibre regalar. Si en el teu ca, tens un director de fotografia a prop, Zeferino Iluminación Profesional vol facilitar-vos al màxim la feina. Us proposem un TOP 6 dels millors llibres sobre la direcció de fotografia per regalar el proper Sant Jordi 2016.

1. CATÁLOGO ZEFERINO de Zeferino iluminación profesional

Captura de pantalla 2016-04-19 a las 10.55.09

Un catàleg pensat per a contribuir al coneixement dels materials i serveis d’il·luminació oferts per  Zeferino a totes aquelles persones que intervenen a un projecte d’il·luminació. Un catàleg que pretén que el director de fotografia, l’il·luminador, el gaffer, els elèctrics, etc i no en menys mesura el departament de producció, tinguin una eina útil i eficaç per al càlcul de les seves necessitats. A més, és el primer catàleg amb valor fotomètric de quasi tots els projectors que es troben actualment al mercat, fet que el converteix en una guia indispensable per a tots els professionals del sector.


 

2. MAESTROS DE LA LUZ de Dennis Shaefer / Larry Salvato.

978848670208

Converses amb 14 directors de fotografia contemporanis, dels més reputats, ens endinsem dins d’aquesta professió de la qual depèn el resultat final i l’estil d’una pel·lícula. Un llibre d’entrevistes amb els millors directors de fotografia dels anys 70, 80 i 90, bàsic per aquelles persones que vulguin dedicar-se a la direcció de fotografia i vulguin entendre la professió i la manera de fer i pensar dels professionals de referència per excel·lència.


 

3. CULTO A LA LUZ de Sven Nykvist

sven-nykvist-culto-a-la-luz

Sven Nykvist, considerat per a molts com un dels millors directors de fotografia, on cal destacar els seus nombrosos treballs amb el director Ingmar Bergman, és el responsable d’aquest increïble llibre.

La seva feina, en més de 100 pel·lícules per a mestres com Woody Allen, Roman Polanski o Andrei Tarkovsky, es caracteritza per les seves qualitats naturalistes i la seva senzillesa. Amb la lectura de l’autobiografia del director suec, t’endinsaràs en el seu magnífic estil sempre fugint de la llum artificial i apel·lant la importància de la llum natural.


 

4. DÍAS DE UNA CÁMARA de Néstor Almendros

1455812071

Almendros, un dels directors de fotografia espanyols més internacional que va acabar triomfant als Estats Units, va realitzar dos llibres dels quals cal destacar «Días de cámara», on el director ens il·lustra des de la seva primera persona el seu punt de vista sobre la professió cinematogràfica. Mà dreta de directors com Eric Rohmer, Truffaut, Scorsese o Terrence Malick amb el que va aconseguir el Premi Oscar a la millor fotografia a Días de cielo (1978), ens explica la seva experiència personal a les diferents pel·lícules a les quals va participar acompanyant-les de fotografies on es pot apreciar les solucions aplicades a cada cas concret.


 

5. DIRECTORES DE FOTOGRAFÍA de Ettedgui Peter

1455822121

A través d’una precisa recopilació d’entrevistes, podràs conèixer tres generacions dels directors de fotografia més importants de la història del cinema. A més d’entrevistes i converses interessants, el llibre té un valor afegit, atès que conté al voltant de 500 il·lustracions on podràs veure escenes de rodatges, croquis i glossaris de termes tècnics.


 

6. NUEVOS DIRECTORES DE FOTOGRAFÍA de Alexander Ballinger

81b+afygwOL

Llibre de publicació recent (2004) ens apropa als treballs dels directors de fotografia més actuals que s’han convertit en referents de la direcció fotogràfica com: Jean Yves Escoffier, Darius Kondji, Lance Acord o Harris Savides, entre d’altres. Una recopilació dels seus millors treballs i anàlisi detallats de les seves pel·lícules.

Deja un comentario