Per què totes les pel·lícules tenen el mateix aspecte?

Zeferino Iluminación Profesional hem descobert 5 tendències que et faran comprendre perquè quan veus una pel·lícula sembla que estiguin tallades per un mateix patró i tenen una estètica molt similar entre elles. A quins aspectes fem referència? Dan Seitz ens ho ha explicat aquí i nosaltres us ho transmetem:

Pel·lícules codificades per color segons el gènere 

L’ús del color per un determinat gènere s’ha convertit en tal tendència que actualment un color en concret difícilment no ens estarà dient la temàtica de la pel·lícula.

  • Si la pel·lícula és de terror, sempre serà de color blau.

Adam_two_way

The Saw

news-selecta-vision-pack-coleccionista-the-ring-original

The ring

  • En canvi,  les pel·lícules apocalíptiques sempre són de color gris:

Terminator 2 12

Terminator

7b764dc0-105e-40c1-992b-ae466d79c0ef

The road

  • I a la que surt un desert… La pel·lícula tendirà a ser de color groc. Però, no només durant el temps que surt el desert sinó que constantment el color groguenc estarà present durant tota la pel·lícula.

Benicio-Miedo-y-asco-en-Las-Vegas

Miedo y asco en Las Vegas

maxresdefault

Sáhara

  • I les pel·lícules on la realitat apareix distorsionada, sense motiu algún, són de color verd:

thematrix

Matrix

Fight_Club_47-1600x660

El club de la lucha

Ralentitzar la velocitat

Les pel·lícules d’acció tenen una debilitat per fer que les escenes de lluita, així com les baralles, succeeixin molt lentament perquè entenguem que el que passarà a continuació és un cop de puny en condicions. I quan el cop de puny ha passat, tot es torna a accelerar molt de pressa com si no hagués passat res.

27939

300

Falsificar l’aspecte documental fins i tot quan no és un documental 

No ens referim a les pel·lícules que tenen elements documentals reals, sinó que fa referència als petits detalls dissenyats expressament perquè l’espectador pensi que el que està veient és un documentalista colat al lloc dels fets. Fins i tot quan això no té sentit, com el cas de la lluita de Gladiator, que sembla que hagi viatjat un corresponsal de guerra per a filmar la gran lluita. Com ho fan? Amb tècniques tan rudimentàries com enfoscar la lent amb sang o col·locant un raig de llum que ataca clarament la lent…

27929

Karate Kid

28229

Salvar al soldado Ryan

Pel·lícules en 3D que fan que la pel·lícula es vegi pitjor

Alguna cosa passa amb el 3D…Per un costat, pel·lícules súper mítiques com Avatar o Toy Story, que sembla que puguis ficar la mà i agafar alguna de les joguines, i per altre, aquelles que queden tan malament que fins i tot es va arribar a dir que Jeff Katzenberg acabaria amb el format.

Quina és la raó tècnica? Quan una pel·lícula no està pensada per al 3D, enfosqueix la imatge com a funció del procés, perd llum i fa que es generi una nebulosa estranya que dificulta la visualització del film. Així de cutre.

27936

The Last Airbender

Fuente del post vía: http://bit.ly/1nM7gjA

Deja un comentario