A Zeferino Iluminación Profesional hem descobert 5 tendències que et faran comprendre perquè quan veus una pel·lícula sembla que estiguin tallades per un mateix patró i tenen una estètica molt similar entre elles. A quins aspectes fem referència? Dan Seitz ens ho ha explicat aquí i nosaltres us ho transmetem:
Pel·lícules codificades per color segons el gènere
L’ús del color per un determinat gènere s’ha convertit en tal tendència que actualment un color en concret difícilment no ens estarà dient la temàtica de la pel·lícula.
- Si la pel·lícula és de terror, sempre serà de color blau.
The Saw
The ring
- En canvi, les pel·lícules apocalíptiques sempre són de color gris:
Terminator
The road
- I a la que surt un desert… La pel·lícula tendirà a ser de color groc. Però, no només durant el temps que surt el desert sinó que constantment el color groguenc estarà present durant tota la pel·lícula.
Miedo y asco en Las Vegas
Sáhara
- I les pel·lícules on la realitat apareix distorsionada, sense motiu algún, són de color verd:
Matrix
El club de la lucha
Ralentitzar la velocitat
Les pel·lícules d’acció tenen una debilitat per fer que les escenes de lluita, així com les baralles, succeeixin molt lentament perquè entenguem que el que passarà a continuació és un cop de puny en condicions. I quan el cop de puny ha passat, tot es torna a accelerar molt de pressa com si no hagués passat res.
300
Falsificar l’aspecte documental fins i tot quan no és un documental
No ens referim a les pel·lícules que tenen elements documentals reals, sinó que fa referència als petits detalls dissenyats expressament perquè l’espectador pensi que el que està veient és un documentalista colat al lloc dels fets. Fins i tot quan això no té sentit, com el cas de la lluita de Gladiator, que sembla que hagi viatjat un corresponsal de guerra per a filmar la gran lluita. Com ho fan? Amb tècniques tan rudimentàries com enfoscar la lent amb sang o col·locant un raig de llum que ataca clarament la lent…
Karate Kid
Salvar al soldado Ryan
Pel·lícules en 3D que fan que la pel·lícula es vegi pitjor
Alguna cosa passa amb el 3D…Per un costat, pel·lícules súper mítiques com Avatar o Toy Story, que sembla que puguis ficar la mà i agafar alguna de les joguines, i per altre, aquelles que queden tan malament que fins i tot es va arribar a dir que Jeff Katzenberg acabaria amb el format.
Quina és la raó tècnica? Quan una pel·lícula no està pensada per al 3D, enfosqueix la imatge com a funció del procés, perd llum i fa que es generi una nebulosa estranya que dificulta la visualització del film. Així de cutre.
The Last Airbender
Fuente del post vía: http://bit.ly/1nM7gjA