El llibre que no pot faltar a un director de fotografia

Aquesta setmana en Zeferino Iluminación Profesional parlem d’un llibre que qualsevol director de fotografia hauria de tenir a les seves prestatgeries. Nosaltres vam publicar ja el 2012 el nostre catàleg en el qual pots trobar una explicació de tots els materials i serveis que oferim, sent la perfecta guia per a qualsevol treballador del sector.

Sense una bona il·luminació no es poden fer bones fotografies, per molt que les càmeres siguin les més noves del mercat. Disparar amb llum natural crea una bona exposició, però no té profunditat, contorn, contrast, atmosfera i, sovint, cau en una via poc personal. La història podria ser la millor del món, però si la il·luminació és pobre, els espectadors creuran que és un aficionat i no ho prendran com una cosa professional sinó com amateur. Llargmetratges i programes de televisió, anuncis i vídeos industrials, reality shows i documentals, fins i tot vídeos d’esdeveniments i casaments expliquen històries. Una bona il·luminació és el que crea la diferència, pudent crear una atmosfera que amb il·luminació real sovint es perd.

419Hyxz61KL._SX331_BO1,204,203,200_

Lighting for Cinematography és és la guia indispensable per a la il·luminació de pel·lícules i vídeos. El primer volum de les noves guies CineTech per a la sèrie Film Crafts. Escrit pel veterà gaffer i director de fotografia David Landau, el llibre ajuda a crear una il·luminació que recolza el moment emocional de cada escena, contribueix a l’ambient de la història i augmenta l’estil artístic.

Aquest està estructurat per imitar un semestre d’14 setmanes, els capítols parlen des de la il·luminació per al moviment, el treball amb finestres, la il·luminació nocturna, la il·luminació de les tres planes d’acció i la il·luminació de no ficció. Cada capítol inclou fotogrames, diagrames d’il·luminació i consells clau de professionals en el camp, així com exercicis d’il·luminació per ajudar el lector a posar en pràctica el que esta aprenent.

3540

«David Landau ha produït un excel·lent text en Lighting for Cinematography, que aconsegueix cobrir els aspectes pràctics de la producció, els aspectes tècnics de la il·luminació i la vital importància artística d’aquest treball. Lighting for Cinematography està dissenyat per atreure i ser de valor per el professional en tots els nivells; està igualment ple de detalls per a una consideració acurada i suggeriments i imatges ràpides per a la seva revisió abans de filmar. El llibre de Landau està ple de diagrames instructius i les imatges triades actuen com a exemples de tècnica. Lighting for Cinematography conté una sèrie d’habilitats de producció,suggeriments i exercicis útils; aquests aspectes són excepcionalment útils per a l’estudiant de cinema que vol millorar la seva comprensió i tècnica. Recomanaria Lighting for Cinematography a aquells que vulguin aprendre més sobre aquest camp i a tots els interessats en la tècnica i el procés de realització de pel·lícules «. Robert Edgar, professor de producció cinematogràfica i televisiva, York St John University, Regne Unit.

«Aquest enfocament únic ha estat necessari durant molt de temps i simplement no hi ha un altre llibre d’il·luminació com aquest en el mercat». Peter Stein, ASC, estudiant de cinema.

Web oficial: https://www.lightingforcinematography.com/book/

Deja un comentario