Les 5 millors escoles de cinema

Zeferino Iluminación Profesional som dels que compartim l’opinió per a fer cinema s’aprèn fent cinema. No obstant això, som conscients de la importància de formar-se sempre. És per això que volem compartir amb tu el que són per a nosaltres les 5 millors escoles europees on aprendre a fer cinema:

ESCACEscola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya –

Des de 1994 té com una de les seves filosofies principals que els mestres siguin propers als seus deixebles. És per això que es sol escollir entre gent pròxima en edat i professionals que ja tinguin un peu al negoci perquè parlin des de l’experiència de com es fa avui en dia una pel·lícula. Kike Maíllo, Juan José Bayona, Roser Aguilar, entre d’altres, són alguns dels ex alumnes que han passat per l’escola, que es van graduar ja fa gairabé 10 anys i que no han parat de tenir èxit rere èxit.

ECAMEscuela de cinematografía y del Audiovisual de Madrid

Més de 4.545 i 300 professors són els que dia a dia conformen l’escola de cinema per excel·lència de la capital madrilenya. Un dels avantatges d’estudiar aquí és que tindràs professors  d’una qualitat insuperable com Enrique Urbizu, Ana Díez, Felipe Vega, Carlos Molinero, Carlos Suárez, entre molts altres. A més a més, els grups d’alumnes a classe són molt reduïts pel que la formació acaba sent molt personalitzada i això és un punt a tenir molt en compte.

FAMUFilm and TV school of academy of performing arts in Prague

La FAMU és de les escoles de cine més antigues del món, fundada ni més ni menys que l’any 1946. Tots aquests anys d’experiència ha fet que sigui consagrada com una de les millors facultats per estudiar cinema d’Europa i situada en onzena posició del rànquing mundial.

https://vimeo.com/152824932

ÉCOLE NATIONALE SUPÉRIEURE LOUIS – LUMIÉRE de París – 

A diferència de les nostres escoles espanyoles, a la francesa tenen la sort de tenir una educació pública i a més a més, de qualitat. Tenen poc més de 150 alumnes per curs, i tenen una formació dividida en tres grans grups: Cinema, so i fotografia, amb les quals obtens una diplomatura de nivell BAC 5.

NATIONAL FILM AND TELEVISION SCHOOL – Inglaterra 

La National Film and Television School va començar als anys 70 i el 2014 va obtenir el Hollywood Reporter com la millor escola internacional cinematogràfica. Un 90% de la formació és pràctica, cosa que és clau a l’hora de formar futurs professionals del sector audiovisual. A més a més, la consagrada BBC la va nanomenar com el primer centre d’excel·lència i va assenyalar que era «rellevant pel present i necessitats futures» del sector.

I si cap d’aquestes opcions et conevç o vols saber més informació respecte a algun centre educatiu, a aquesta pàgina web  https://www.filmmaker.com/loafs trobaràs antics alumnes de diferents escoles opinant sobre la seva experiència en estudiar a un centre concret.

Deja un comentario