La història de Zeferino. Capítol 1: Els inicis

A finals dels anys 80 el món de la publicitat estava començant a viure un dels seus millors moments a Espanya, però les empreses del sector d’il · luminació professional encara no estaven prou preparades per a la demanda de material que començava a haver al país, sobretot a Barcelona, ​​on es realitzaven la majoria de rodatges publicitaris. En aquest context el fotògraf i realitzador Ney Lutti es trobava, sovint, amb dificultats per disposar de material d’il·luminació de qualitat d’última generació. Per solucionar el problema va començar a comprar material nou per als seus propis rodatges i aviat va sorgir la idea de crear una empresa de lloguer de material d’il·luminació, posant solució al problema que moltes productores, i ell mateix, trobaven a l’hora de preparar els seus rodatges. D’aquesta manera, i animat pels comentaris encoratjadors de diversos elèctrics, va començar a gestar la història de Zeferino,

Un dels tresors que conservem amb gran afecte a Zeferino és la col·lecció d’agendes de comandes de material des de la fundació, en els anys 1989-1990, fins a l’actualitat. Gràcies a elles podem fer un breu repàs de la història de la publicitat espanyola dels últims 23 anys. En elles hi trobem comandes de les productores més importants del país en l’època daurada de la publicitat, amb les que vam créixer i vam aprendre en els nostres inicis: Tesauro, Pirámide, Grup Films, La Cosa de las Películas, Edie Saeta… També hi ha altres productores més petites, tan importants per a nosaltres com les altres. Algunes segueixen existint avui dia, altres ja han passat a la història, però sempre les guardarem a totes en els nostres records … i en les nostres agendes.

A les fotografies podeu veure les anotacions de comandes de Grup Films, BMV, Piràmide, Tesauro, Antonio Alba, Ovideo, La Cosa de las Películas, Edie Saeta … Fins i tot tenim un dibuix per fabricar un practicable i el segell amb la primera direcció de Zeferino al carrer Hartzembusch! Un petit local al barri de Sants on va començar tot. Vols saber anècdotes de quan érem allà? Continuarà en el proper capítol de «La història de #ZeferinoIluminaciónProfesional«!!

25lat

Deja un comentario