8 app que tot director de fotografia s’ha descarregat alguna vegada

A Zeferino Iluminación profesional  ens encanta veure com la tecnologia evoluciona dia rere dia i a cada pas que avança ens facilita la vida en molts aspectes.

Al sector cinematogràfic no havia de ser menys! Així que avui, us volem ensenyar 8 aplicacions mòbil que si ets director de fotografia, segur que t’has descarregat en algun moment o altre.

1. Shot Designer: Una aplicació que et permet dibuixar diagrames d’escenes, llistats de càmera i la seva situació, però no només això, sinó que estan connectades entre sí i si necessites realitzar algun canvi de pla, automàticament et canvia la resta d’esquemes. I el millor de tot és que és gratuït tant per  iOS com per Android!


2. Sun trajectory.net: Mira a través del teu telèfon i podràs veure la trajectòria del sol i de l’ombra. Podràs trobar la sortida i la posta de sol encara que hi hagi al mig un edifici o una muntanya i a més a més, t’ensenya també les posicions del sol ja sigui el solstici d’estiu com el solstici d’hivern. Disponible per a Android.

Captura de pantalla 2016-03-24 a las 16.08.05     Captura de pantalla 2016-03-24 a las 16.08.31


3. Redtools: Pels que teniu una RED, teniu una aplicació mòbil pensava per a vosaltres! Allà teniu tota la informació sobre les càmeres i sensors amb la finalitat de calcular la profunditat de camp, el temps de gravació i d’exposició, entre d’altres, que us serà molt útil durant el rodatge. També és gratuïta però només estan de sort els que tenen  iOS.


4. PCAM Film + Digital Calculator: Una app guanyadora de premis! Permet calcular i organitzar la profunditat de camp, camp de visió, l’exposició, els efectes de la llum, time-lapse, correcció de color…Però només està disponible per a iOS i a més a més s’ha de fer una inversió de 29,99€. Tot i que s’ha de dir que si és una app guanyadora de premis serà que la contribució econòmica val la pena.


5. Artemi’s director’s view finder: Destinada tant a directors com a directors de fotografia, és una aplicació que et permet escollir un format de càmera, un tipus d’enquadrament i una lent, que després tindràs al teu telèfon mòbil i que amb una vista prèvia podràs veure com quedarà el teu pla abans de fer-ho amb la càmera que utilitzaràs al rodatge. T’optimitza el temps, vaja. I a més, disponible tant per iOS com per Android.


6. Light Source: Aplicació dissenyada per un professional del món audiovisual, que et mostra quin és l’aparell de llum més adequada per a aconseguir un diafragma concret gràcies a l’àmplia base de dades de la que disposa l’app. Molt útil i sobretot pensada per utilitzar-se de forma ràpida i intuïtiva. Però com moltes d’aquestes apps, només disponible per a iOs.


7. Sun seeker: Vols veure la trajectòria solar des d’un lloc concret i en realitat augmentada? Sun seeker és una aplicació per a l’Iphone que et mostrarà en 3D la trajectòria del sol, els seus intervals, les rutes d’estiu i d’hivern de qualsevol hora del dia i d’un lloc concrec que tu li diguis. Una aplicació molt útil per al moment de buscar localitzacions i saber com estarà la llum en aquell lloc concret durant el dia del teu rodatge. Descarrega-la per a  iOS aquí i per a Android aquí.


8. Dark Sky: Una aplicació meteorológica perfecta per utilitzar durant el rodatge, ja que el canvi de temps al set pot ser el pitjor enemic alhora de rodar amb un temps i un pressupost il·limitat. A partir de la teva localització GPS se’t notificarà quines condicions meteorològiques s’esperen i et permetrà veure les possibles tempestes a temps real i amb animacions també reals. Si creus que et pot ser de gran utilitat, descarrega aquí aquesta app per a iOS.

Deja un comentario